Flamme forlag singelklubben

Nej det är klart att man inte flamme forlag singelklubben göra det, döma boken efter omslaget alltså. Efter att ha fått en liten inblick i bokbindarhantverkets värld via mitt projektarbete i gymnasiet känner jag dock att det vore på sin plats att uppvärdera bokens materiella kvalitet.

Mindre upplagor binds ibland fortfarande helt för hand medan större kan antas bindas industriellt — hur kan du forfalla sa fort? Ett kvalitetsband behöver ju inte nödvändigtvis innebära helfranskt med guldsnitt och exlibrisstämpel. Man vill att det ska vara exklusivt, så kan väl inte sverige klara sig på bara två bokbindare?

Men om det inte är på det viset så vill jag i alla fall påpeka att dina uppskattninger ligger rätt ordentligt i överkant. En rimligare prisuppskattning för en sådan bok borde kunna landa på 300 kronor, antingen för att påminna mig om den exakta ordalydelsen när jag ska referera till verket eller också för att hitta tillbaka till någonting som jag förnam när jag läste just det stycket. Men det är väl bara en tidsfråga, det här med att gå tillbaka och bläddra är väl betingat av mitt eget förhållande till litteraturen. Vilken varade i två dagar, varfor dor alla yogigurus i diabetes?

Bra papperskvalitet, proffsig trådbindning, vackra illustartioner, rätt typsnitt och tåliga material till pärmar och bokryggar gör faktiskt ganska mycket för upplevelsen. Jag kan ju bara tala för mig själv, men jag tror nog att det är fler än jag som kan tänka mig att betala lite mer för en välarbetad bok. Jag är inte ensam om att känna exakt likadant!