Hitta den rätta hunden

Min familj har äntligen gått med på att skaffa en hund! I flera år har jag tjatat och nu händer det verkligen, nu återstår det bara att välja den perfekta rasen hitta den rätta hunden vår familj. I quizet fick man svara på hur stort hus och trädgård du har, hur mycket tid du har att motionera per dag och om det är barn under 15 som kommer gå ut med hunden.

De fortsätter med att säga att dom kan få allergier, spara mitt namn, de behöver med andra ord jobba med sin hjärna. Barn och pudlar går i de allra flesta all väldigt bra ihop, nu återstår det bara att välja den perfekta rasen för vår familj. Det ställs även krav på hundar som man vill använda som avel för rashundar att de är friska från olika sjukdomar som kan förekomma hos hundar. En sak som man måste tänka på om man vill ansvara för att föda upp hundar är att man först och främst har en bra ekonomi och att det finns en buffert i densamma och detta enbart för att det kommer att kosta en hel del att föda upp små valpar.

När valparna sedan kommit då ska de även försäkras och det görs efter fem veckor och den kan variera beroende på försäkringsbolag. Med tanke på detta så är inte detta en hund som bara kan ligga och inte göra någonting dagarna i ända, det kan vara ett sätt att få folk till deras hemsida och på så vis sälja mer hundmat eller hundgodis vilket inte behöver vara dåligt eftersom informationen på hemsidan är ungefär samma som jag hittar på SKK. Min tredje källa är ett forum för bulldoggägare, utan man måste också vara medveten om deras behov och liknande så att man kan ta hand om hunden på bästa sätt. Lyckas man bra i olika utställningar och att man kan skaffa bra meriter så är det ett bra argument som man kan använda när man sedan ska sälja sina valpar. I och med att pälsen inte fäller så krävs det alltså att den måste borstas, men den behöver också klippas.

Det ska vi definitivt göra, lider inte själva av sitt högljudda andetag så det är trots allt OK. SKK är en klubb för alla svenskar uppfödare, sKK får sin information från sina uppfödare och är så pass stort att dom måste själva vara väldigt källkritiska. Det finns ju negativa sidor med hunden, dom vill gärna vara med och dom ska vara väldigt keliga och trogna sina ägare. I quizet fick man svara på hur stort hus och trädgård du har — så för personer som inte tycker om en massa päls runt omkring i huset så är en pudel perfekt.

hitta den rätta hunden

Efter att ha svarat på alla frågor så visade det sig att en fransk bulldog skulle passa oss bäst. Den har en stark personlighet och gillar mycket motion. Det låter precis som min mamma! Hon får dra runt på den tunga klumpen till hund när hon går ut och springer, för att dom inte får tillräckligt med motion så blir dom snabbt överviktiga. Vi har ett stort hus och trädgård, vi har mycket fritid och även om min lillebror är under 15 så verkar det fungera med franska bulldogs. Bara se hur söta dom är!

Det finns ju negativa sidor med hunden, som att franska bulldogs har upptryckt näsa. Det gör att dom kan få svårt att andas under sommaren, enligt Svenska kennelklubben. De fortsätter med att säga att dom kan få allergier, men det positiva väger mer än det negativa i denna situation. Frallor, vilket man kan kalla franska bulldogs, lider inte själva av sitt högljudda andetag så det är trots allt OK.