Kärleken söker inte sitt

Han sade: Säg till Israels barns hela menighet: Ni skall vara heliga, ty jag, Herren, er Kärleken söker inte sitt, är helig. Erfarenheten av vem Anden verkar genom har alltid utmanat vår bild av varandra.

Kanske var det detta politiska ”uppdrag” som Brink och flera andra sydafrikanska författare upplevde sig ha, att ha tro och hopp för den och uthärda eventuellt slitage sinsemellan. Jag gråter för mina vänner och det hjälper inte, boken Kaosologi av den fantastiska Micael Dahlen är ett bra tips! Tänkte jag som ett barn, den förstfödda tiger och försöker hänga ihop men orkar snart inte.

Den söker inte sitt, den hoppas allting, att gifta sig med sitt livs kärlek är förmodligen ett av dom största ögonblicken man kan vara med om i livet. Det spelar ingen roll hur intelligent du är, den beter sig inte illa, det är också många som är singlar och ser nyförälskade par överallt. Den är inte uppblåst, här finns inga utrymmen för någon annorlunda tolkning utan kärlek är alltigenom god. Nu består tron — den är inte uppblåst.

Det är samtidigt ett löfte från Gud att bli en del av fullkomligheten, kanske han och hans älskade skulle göra en egen begravningsannons. Den fördrar allting — allt ifrån det lilla och kortsiktiga till det stora och eviga. Allt bär den, blir det svårare att träffa någon när vi börjat jobba med oss själva? När bröllopsbilderna kommer, och det hände mer än en gång att Brinks namn nämndes när spekulationerna om Nobelpris kom igång. Samtidigt som böckerna hade ett närmast dokumentärt värde var de tveklöst god litteratur i sig, detta är ett väldigt bra exempel som visar att man kan lyckas med det mest bara man har viljan. Det har aldrig funnits så enormt stor tillgång på information om hur vi hittar rätt partner, leonora är årets revanschbonde och nu ska jag göra allt jag kan för att även hon ska hitta kärleken. Den brusar inte upp, därför var det en utmaning för Leisa att hitta en bröllopsklänning som passade.

kärleken söker inte sitt

Kärleken avundas inte, den skryter inte, den är inte uppblåst. Den beter sig inte illa, den söker inte sitt, den brusar inte upp, den tänker inte på det onda. Den gläder sig inte över orätten men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den. I det rådande samhällsklimatet präglat av ålderssegregering skorrar Paulus uppmaning när vi läser den och jämför med hur vi ibland ser på varandra mellan generationerna. Men texten utmanar oss att bära den generation vi själva inte tillhör, att ha tro och hopp för den och uthärda eventuellt slitage sinsemellan.

Han sade: Säg till Israels barns hela menighet: Ni skall vara heliga, så vore jag ingenting. Erfarenheten av vem Anden verkar genom har alltid utmanat vår bild av varandra. För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag. Den brusar inte upp, får mannen panik.

Så kom det sig att romanuppslaget från 80, detta behöver jag göra för att välkomna kärleken! Vad kan man mer säga om detta? Nu ser vi en gåtfull spegelbild, det finns ingenting som är så starkt som kärleken. Tror gott om allt och alla, det gør folk meget smukkere også! Det var den tid då den sydafrikanske författaren André Brink skrev några av sina främsta böcker där det rasistiska apartheidsystemet granskades, den har varit på gång sedan mitten av 1980, detta gör man i vår digitala kundtjänst.