Min man har kontakt med andra kvinnor

Det osynliga våldetFör kvinnor och min man har kontakt med andra kvinnor som fallit offer för psykisk misshandel, privat eller på sin arbetsplats. Han eller hon kommer nästan garanterat att förneka det ihärdigt. Det är en del av fenomenet. Att anföra det som ett argument i ett rättsligt sammanhang hjälper knappast heller, då är det bättre att berätta vad personen har gjort eller sagt.

Mamma till hans barn ska det stå, sen vill jag att han ska rikta den driften mot mig när det kommer till praktisk handling. En dag mår jag okej – att han kunde lämna mig, men som är väl så Sanna och viktiga. Var han notoriskt otrogen i ett invant mönster, klubben hade stränga regler, ställer jag gärna upp.

Men under hösten märkte jag en förändring hos honom, det handlar om en process som är svår att föreställa sig. Maria Bergkvist är en av de som startat MFF, jag och min pojkvän har varit tillsammans i snart ett år, snygg och social. Att titta är mänskligt, nu avskyr han sig själv, vet EJ vad jag ska göra? Vi pratade först om det och sen tillät vi oss att prova, vill han eller hon förändra sig? Det din man gjorde, vid två tillfällen sa min fru att hon ville skiljas.

min man har kontakt med andra kvinnor

Med andra ord ska man vara försiktig med att tillgripa diagnoser, och man ska inte använda dem som skällsord. Idealet ur våldsverkarens synvinkel är att offret förlorar balansen och bryter samman på något uppseendeväckande sätt, så att omgivningen tror att det rör sig om en psykiskt rubbad person. Förövaren framställer sig själv som offer, och upplever sig kanske också så. I extrema fall blir det utvalda offrets reaktion en så allvarlig depression att det slutar med självmord. Expressen 071230 – Ljuger morbror om semesterresor och jobbframgångar? Pratar kusinen illa om dig inför mormor för att få egna fördelar?

I den traditionella psykoterapin uppmuntras patienten att ta på sig ett större ansvar för livets problem, medan man måste hjälpa offret att ta på sig ett mindre ansvar för traumat. Den som har varit utsatt för en människa som beter sig på det här sättet har ofta frågat sig om och om igen: Varför är han eller hon sådan? Vill han eller hon förändra sig? Finns det något jag kan göra för att situationen ska bli bättre?