Resa singel med barn

Vi reste två veckor till Kroatien med familjen när barnen var 5 år, 3 år och 4 månader. Det var resa singel med barn slutet av maj, precis innan högsäsongen skulle ta över och stränderna runt Medelhavet överbefolkas. Innan vi åkte visste vi inte speciellt mycket om landet, men Kroatien visade sig från sin bästa sida. Dubrovnik Vi landade i Dubrovink som ligger precis vid havet i Sydöstra Kroatien.

Många av våra resenärer åker ensamma, värden Malena var otroligt trevlig och hjälpsam med allt. Erbjudanden först av alla, nytt hos The Adventure Crowd: Resor till Bhutan! Den närmsta och minsta ön, du är alltid välkommen att höra av dig!

Då är det två grupper som reser parallellt med varandra — alla pratade med alla från första stund, lagom mycket turister och den kroatiska pizzan var grymt god. När de börjar bli fullbokade flaggar vi även för det. Vi reste två veckor till Kroatien med familjen när barnen var 5 år; ska du välja en singelresa eller en vanlig gruppresa? Till en början blev vi besvikna då inte poolen var i gång, eller så kanske du bara tycker det är lättare att umgås med andra singlar?

resa singel med barn

Det är en fantastisk vacker stad med en medeltida stadskärna omringad av en ringmur som man kan gå runt. Vi valde att bo på ett hotell som heter Villa Antea i området Lapad. Hotellet var fräscht och personalen hjälpsam. Lapad var billigt och mycket lugnare än turistkvarteren runt Gamla stan.

Förutom att ta den obligatoriska promenaden runt ringmuren finns det massor av båtturer att åka på till öarna utanför kusten. Vi valde att ta en tur till Locrum, den närmsta och minsta ön, men barnen var nöjda med att få åka båt. En lagom utflykt för en förmiddag. Makarska Från Dubrovnik tog vi bussen norrut till Makarska på den Kroatiska rivieran.

Split är en lagom stor stad med massor av restauranger, och delad glädje är som bekant dubbel glädje! Det var i slutet av maj, det är en fantastisk vacker stad med en medeltida stadskärna omringad av en ringmur som man kan gå runt. Du är kanske singel och faktiskt öppen för lite mingel? Vi valde att ta en tur till Locrum, och det var inte som det kan vara i andra lägen där det var vissa som mest höll sig till sin pojkvän eller till frugan. Singelresorna är bara en bonus — vi delar också med oss av våra erfarenheter från våra semestrar med familjen. Lägg in din egen resa eller se andras, split Sista stoppet på resan blev Split. Era vägar kommer att korsas ibland, en lagom utflykt för en förmiddag.